čtvrtek 19. února 2015

✦ ✦ American pancakes s horkým ovocem - recept ✦✦


Ahojky krásky, vítám vás u dnešního článku, ve kterém bych vám ráda představila recept na american pancakes. Dělala jsem je poprvé a myslím, že se mi docela povedly, tak alespoň podle fotek posuďte sami. Tak pojďme na to ;) ♥
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓


Budeme potřebovat:

·         150g hladké mouky
·         2 lžíce cukru krupice
·         2 lžičky prášku do pečiva
·         1 vajíčko
·         200ml mléka
·         1špetka soli
·         Máslo (na pečení i do pancakes) 
·         Javorový sirup



Postup:


V misce smíchej mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Prošlehej mléko s vejcem a přidej do mísy. Metlou nebo tyčkovým mixérem vše vyšlehej do hladka. Nechej rozpustit 2 lžíce másla (já jsem dala perlu) a vychladlé ho zašlehej do těsta. Nech 10min. odpočinout.

Na pánvi rozpusť máslo a naběračkou vlij těsto na horkou pánev. Palačinku otáčíme v momentu, kdy se na povrchu vytvoří bublinky. 

Palačinky jsem podávala natřené marmeládou a s horkým ovocem. Jsem si jistá, že by chutnaly výborně, i kdybych přidala zmrzlinu a šlehačku. Pokud chcete aby byly opravdu AMERICKÉ určitě si je dejte s javorovým sirupem a s trochou másla. 

Je důležité podotknout, že z tohoto množství přísad jsem udělala 6 palačinek, které jsem si dala všechny na sebe, ale jelikož je to celkem syté a zřejmě jsem se přecenila, snědla jsem jen půlku a druhou jsem nechala mamce,  takže bych řekla, že těch 6 palačinek jsou tak 2 porce


Napište mi pokud si american pancakes doma děláte a jaký je váš recept. Pokud ne, určitě se do toho pusťte je to opravdu vynikající. 

Přeji krásný zbytek večera a dobrou chuť ;) 



2 komentáře:

Blogger Template by DanyČuks