sobota 26. března 2016

BOOKS - Obraz Doriana Graye, Smrt krásných srnců, Jáma a kyvadlo

Čauko kočky! 
Jak dlouho jsem četla ty knížky? Vážně mi to tak trvalo?! .. Ale konečně se mi podařilo je dočíst a v dnešním článku se tak dozvíte, jak se mi jednotlivé tituly líbily a co na ně říkám. 

book, sea, and ocean image
Zdroj obrázku: We♥it
Podle vašich tipů jsem se minule rozhodla, že si tentokrát přečtu povídky Jáma a kyvadlo, Smrt krásných srnců a nakonec Obraz Doriana Graye.


Nejvíce jsem byla zvědavá právě na Obraz Doriana Graye a tak jsem se rozhodla ho přečíst jako první, což byla velká chyba. Snad nikdy se mi nestalo, že bych se u čtení knížky tak zasekla! Některé části mě vůbec nebavily (např. popis nějaké zbytečnosti na 5 stránek) a dalo mi dost práce přinutit se k četbě. Poslední kapitoly se mi ale moc líbily a samotný příběh mě nakonec zaujal. 


Jako další jsem četla povídku Smrt krásných srnců, která je obsažena ve sbírce s názvem Zlatí úhoři. Tato povídka se mi naopak četla moc dobře a bavila mě. Byla krátká a dobře napsaná, myslím si, že nemám co vytknout a klidně bych si ji přečetla i znovu. 


No a nakonec Jáma a kyvadlo. Už dopředu jsem věděla, že knížka je úplně jiná než film a tak jsem byla dost zvědavá, hlavně jsem doufala, že se bude číst lépe, než některé části Obrazu Doriana Graye. Četla se nakonec v pohodě a za chvilku jsem ji měla přečtenou. Zaujala mě a klidně bych ji přečetla znova. 

Tentokrát jsem všechno, co jsem měla poctivě přečetla a každá z knížek/povídek mě něčím zaujala, za což jsem ráda. V příštím článku o knihách se dozvíte, jak se mi líbila Bílá nemoc, R.U.R a případně Chrám Matky Boží v Paříži. 

Co říkáte na tyto knížky/povídky a co si myslíte o těch, které jsem vybrala na příště? 


21 komentářů:

  1. Hezký článek:-) Já mám rozečtenou knihu už dost dlouho a taky bych jí už měla dočíst! Nezapomeń, že na blogu pořád probíhá jarní soutěž:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem některé povídky z Jámy a kyvadla, o ostatním jsem slyšela, ale nečetla.
    CHMBvP jsem četla a taktéž i Bílou nemoc. Těším se. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem četla jenom Jámu a kyvadlo a teď si říkám, že jsem si mohla klidně přečíst i nějakou navíc!

      Vymazat
  3. Jak Wilde tak Poe jsou jedni z mých nejoblíbenějších spisovatelů, už jako malá jsem zbožňovala slavíka a růži. Ota Pavel je pro změnu česká klasika. Takže tyto knížky mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slavíka a růži jsem nečetla, ale kouknu na to, když říkáš, že je fajn :)

      Vymazat
  4. O obrazu Doriana Greye jsme se bavili v angličtině ve škole, ale nikdy jsem je jinak nečetla. Ostatní knížky jsem taky ještě nečetla, ale už jsem o nich nejednou slyšela :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  5. Obdivuji tě. Mě když kniha nezaujme, tak ji odložím. Ale výdrž se ti oplatila a kniha byla celkem zajímavá. Možná se zkusím taky někdy přemoct. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se musím přiznat, že někdy mám opravdu problém se přemoci, ale tentokrát jsem opravdu ráda, že jsem ji dočetla! :)

      Vymazat
  6. Souhlasím, že samotná myšlenak knížky Obraz Doriana Graye je úžasná a k zamyšlení, ale knížka se mi jinak vůbec nelíbila a přečíst ji bylo utrpení :D


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Myšlenka super, ale ten zbytek děs, četla se mi opravdu hrozně :D

      Vymazat
  7. Poe je můj oblíbenec, za něj dávám určitě palec nahoru!

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to budu muset zkusit ještě něco jiného než jen Jámu a kyvadlo!

      Vymazat
  8. Skvělej výběr! Kamarádka Obraz D. Graye totálně žere, proto se divím, že ses s ní tak táhla..
    Jsem zvědavá, jaký budeš mít názor na Chrám Matky Boží..
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někomu se hodně líbí, ale podle mě je to na čtení celkem zabiják :D .. Já doufám, že se Chrám Matky Boží.. bude číst lépe :)

      Vymazat
  9. Mě se Dorian Gray moc líbil, ale souhlasím, že některé pasáže bych zkrátila. I Jáma a kyvadlo mě zaujala, ale více mám od Poa ráda třeba Zánik domu Usherů nebo Vraždy v ulici Morgue
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych některé klidně uplně vynechala! :D .. Jinak jsem ohromena jak se vám všem líbí Poe a mrzí mě, že jsem si přečetla jenom Jámu a Kyvadlo. Asi opravdu budu muset pro tu knížku zajít ještě jednou! :)

      Vymazat
  10. Když jsem Graye četla, tak jsem se taky zasekla přesně jak ty píšeš u nesmyslných popisů, ale stejně je to moje oblíbená knížka :) ¨

    March Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samotná myšlenka se mi taky moc líbí a jako celek působí fajn, jen kdyby se to líp četlo! :)

      Vymazat
  11. Knížky znám díky blížící se maturitě moc dobře. Doriana Graye jsem zavrhla hned, i když myšlenka je dobrá. Poe je prostě super a četla jsem těch povídek několik! A rozhodně doporučuji přečíst celou sbírku Smrt krásných srnců, nejen samotnou povídku. Celé to do sebe nějak zapadá a dost dobře se to čte. :)

    A protože jsem teď z té maturity taková deformovaná, doporučuji ti dál Vyhnání Gerty Schnirch, což je knížka od současné spisovatelky a je podle mě naprosto skvostná. Důležité je nezaleknout se délky, uteče to s ní jako voda. Jen není moc pro slabší žaludky. Ale já se od ní zkrátka nemohla odtrhnout a četla jsem třeba až do noci :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by DanyČuks