pondělí 5. září 2016

#healthymonday part 2

Čauko kočky! 
Jsem nesmírně ráda, že se vám první část článku o zdravých "dobrotách" líbil a tak jsem se rozhodla napsat další. Dnes se zaměříme na 3 tyčinky od společnosti Maxsport a jednu dobrůtku od Emca. Předem vám můžu prozradit, že tentokrát to nebude taková katastrofa jako minule, ale objeví se tu dva propadáky a naopak dvě pochoutky. 


Raw paleo protein bar se švestkami a mákem (bez lepku)- na tuhle tyčinku jsem se docela těšila, obal vypadá úžasně a to, co se na něm píše zní opravdu skvěle. Bohužel ne vždy je všechno takové jaké to očekáváme a tak se stalo, že jsem z téhle tyčinky vůbec nebyla nadšená. Tyčinka je docela tuhá a suchá a chuť švestek tam podle mě není dostatečně cítit, co se týče máku - kdybych si na obalu nepřečetla, že je součástí, tak o tom nevím. Jako celek tyčinka není úplně špatná, ale rozhodně to není něco co bych vyhledávala a znovu si pořizovala. Cena se pohybuje kolem 30 Kč za 50 g. (Výživové údaje na 50 g: energetická hodnota 827, tuky 3,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g, sacharidy 17 g, z toho cukry 16 g, vláknina 6,5 g, bílkoviny 10 g, sůl 0,25 g) 


Raw paleo bar s kokosem a kešu oříšky (bez lepku) - jelikož nejsem vůbec milovník kokosu od téhle tyčinky jsem toho ani moc neočekávala a jsem za to ráda. Konzistence je o něco lepší než u předešlé tyčinky a je tedy o něco měkčí. Kokos je cítit podle mě velice výrazně, takže pro toho, kdo má rád kokos tohle bude podle mě super svačina. S kešu už to taková sláva bohužel není. Celkově tyčinka není špatná a pokud bych měla ráda kokos pravděpodobně bych si tyčinku znovu pořídila, protože jinak nebyla vůbec špatná. Cena se opět pohybuje kolem 30 Kč za 50 g. (Výživové údaje na 50g: energetická hodnota 816kJ, tuky 7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 5 g, sacharidy 27 g, z toho cukry 27 g, vláknina 6,2 g, bílkoviny 2,1 g, důl 0,02 g) 


Proteinová tyčinka s jahodovou příchutí v  bílé polevě (bez lepku, s vysokým obsahem bílkovin) - tuhle tyčinku si koupil můj taťka na benzínce cestou do Prahy a v momentě kdy ji rozbalil mi bylo jasné, že tohle musím ochutnat. Ta vůně je něco dokonalého, tyčinka nám provoněla celé auto a navíc chutná naprosto dokonale! Ze všech tyčinek které jsem zkusila je tohle můj prozatímní vítěz. Tyčinka je krásně měkká a jahody cítíte přesně tak jak máte, ani ne moc a ani málo. Mohla bych o ní poskládat báseň..ale to nechcete číst. Tyčinku si určitě koupím znovu, i když je trochu dražší a stojí cca 35 Kč a výš za 60 g. (Výživové údaje na 60g: energetická hodnota 1027, tuky 8,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny 4 g, sacharidy 25 g, z toho cukry 19 g, vláknina 5,4 g, bílkoviny 15 g, sůl 0,06 g) 



Ovesné sušenky jablečné - tyhle sušenky už jsem v obchodech zaregistrovala dávno, ale pořád jsem nebyla schopná si je koupit, až nedávno jsem se konečně rozhodla je vyzkoušet a musím říct, že nelituji. Sušenky nejsou moc tvrdé, přesně akorát a krásně je tam cítit jablko. A to že neobsahují palmový tuk považuji za velké plus. Nemyslím si, že se jedná o něco super zdravého, ale jako zdravější svačinka proč ne, rozhodně lepší než Snickers, Kit Kat apod. Celkově mi sušenky moc chutnaly a klidně si je koupím znova. Cena za 60 g je cca 20 Kč. (Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 1884kJ, tuky 20 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g, sacharidy 59 g, z toho cukry 20 g, vláknina 4,1 g, bílkoviny 7,5 g, sůl 0,14 g)

Znáte některou z dobrot? Co na ně říkáte? 

12 komentářů:

  1. Super článok tieto tyčinky milujem :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež si kupujem jahodovú maxsportku. Tá mi zo všetkých chutí najviac a dosť aj zasýti. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla zatím jenom tu jahodovou a evidentně chutná všem, protože u nás v kaufu ji věčně nemají!! :D

      Vymazat
  3. Ty ovesné sušenky mám moc ráda, kupuji ořechové nebo čokoládové.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Ovesné sušenky od Emca mám strašně moc ráda, už jsem snědla tak desítky baleních - asi jsem na nich tak trošku závislá :D

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééjda tak abych si taky nevytvořila závislost :D

      Vymazat
  5. Sušenky od Emca si také ráda kupuji, je to skvělá svačina :) S ostatními tyčinkami nemám zkušenost, bojím se, že sáhnu vedle :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že ta jahodová by ti určitě chutnala! :)

      Vymazat
  6. To poslední Musli jsem myslím jednou už jedla :D Každopádně super tipy, děkuju ! Ted se mi hodí, honí mě mlsná ale snažím se jíst zdravě :D
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám! :D Ale tak tohle je takové menší zlo :)

      Vymazat

Blogger Template by DanyČuks