úterý 19. ledna 2016

Books - HP, Malý princ, Němá barikáda

Čauko kočky! 
V první řadě vám chci strašně moc poděkovat, už je nás tu přes 60, jupíííí ♥ Určitě jste postřehly článek o knihách, které jsem se rozhodla začít číst na maturitu, zajímalo vás co na ně budu říkat a tak jsem se rozhodla vám to sdělit v dnešní článku. 

(zdroj obrázku: we♥it) 

Do včerejška jsem měla přečíst 3 knihy, vybrala jsem si HP a kámen mudrců, Malého prince a Němou barikádu. Dvě z těchto knížek jsem s nadšením dočetla do konce, jedna mě bohužel tolik nezaujala, která to byla, se dozvíte za chvíli. Nebudu vám psát děj knížek, většina z vás je už určitě četla, takže vám řeknu jen svůj názor na jednotlivé knihy. Pokud vás tento typ článku bude bavit, ráda napíši další. 


Jsem sice velký fanoušek HP, ale všechny knihy jsem nikdy nepřečetla, mám raději filmy, a tak jsem se do čtení prvního dílu pustila s nadšením. Kniha se četla dobře a mě opravdu bavila, takže na mém maturitním seznamu bude příští rok na 100%. Překvapilo mě kolik pasáží je ve filmu vlastně vynecháno a ráda bych si přečetla i další díly. 


Z Malého prince mám takové rozporuplné pocity. Kniha je to hezká, to ano a určitě má něco do sebe, jen to není zrovna moc čtení pro mě a zase tolik mě to nebavilo. 


No, z téhle knížky jsem přečetla první povídku a polovinu té druhé. Bohužel mě to vůbec nebaví a nelíbí se mi ani tenhle styl, kterým je to napsáno. Avšak pořád mi leží na nočním stolku a vynasnažím se jí dát druhou šanci a přečíst si alespoň Vyšší princip, který jsem viděla zfilmovaný a celkem mě zaujal. 

Máte podobný názor na některou z knih? A kterou z nich máte nejraději? 
A co bych si měla přečíst příště? Pomozte mi vybrat! 
W. Shakespeare - Romeo a Julie
 Moliére - Lakomec
 K. H. Mácha - Máj
 K. J. Erben - Kytice
 E. A. Poe - Jáma a kyvadlo 
O. Wilde - Obraz Doriana Graye
N. V. Gogol - Revizor
R. Rolland - Petr a Lucie
J. R. R. Tolkien - Společenstvo prstenu 
K. Čapek - RUR, Bílá nemoc
O. Pavel - Smrt krásných srnců
Z. Jirotka - Saturnin
A. Lustig - Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou
Hrabal - Ostře sledované vlaky
M. Kundera - Směšné lásky
M. Viewegh - Báječná léta pod psa 

20 komentářů:

  1. Ja som knihu nevidela už ani nepamätam. Ale Harry Pottera by som uvítala
    Pls follow:
    Discoveringglam

    OdpovědětVymazat
  2. Na 110% Obraz Doriana Graye! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem si ho vypůjčila v knihovně, tak jsem na něj zvědavá! :)

      Vymazat
  3. Mně se strašně moc líbila kniha Báječná léta pod psa! Člověk se hned dozví zajímavosti o tom, jak to tady vypadalo během komunismu:) A nebo RUR se mi moc líbilo:) Dále pokud si nečetla Romea a Julii, tak si myslím, že je to taková klasika, kterou by si měl přečíst každý!:) Dále se mi z tvého seznamu moc líbila kniha Petr a Lucie, je docela dost kraťounká a když sem jí četla, bála jsem se, že bych neměla o čem u maturity mluvit, ale je plná mladé lásky a takové knížky mám ráda. To je asi všechno z tvého seznamu, co jsem četla, ještě tedy Revizor, ale ten mě moc nebavil, proto jsem ho nedočetla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romea a Julii jsem četla celkem dávno, takže před maturitou si ji přečtu určitě ještě jednou :)

      Vymazat
  4. Já osobně mám raději HP jako knížku,je tu více věcí :) Aaaa Malý Princ to je moje noční můra :/ Hrozně mě ta knížka nudila a nebavila.Byla pro mě moc zdlouhavá. JÁ osobně bych ti doporučila Romea a Julii je to krátké,stručné a výstižné.Zároveň je k tomu i velice dobrý film,který je podle skutečnosti s originálními postavami akorát v moderní společnosti a hlavně hlavní roli má Leonardo Dicaprio :D Petr a Lucie je taky moc krásná knížka,ba trochu smutná :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom filmu asi ani nevím, ten určitě zkouknu :) Díky za tip :)

      Vymazat
  5. Za mě jednoznačně Směšné lásky a Obraz Doriana Graye.
    Jsem velkým milovníkem Kundery i Oscara Wilda. Obraz se čte trochu pomaleji, ale je to velice zajímavá kniha a u Kundery... Všechny povídky mají něco do sebe a jsou čtené jedním nádechem.
    Jinak Harryho Pottera mám mocráda a určitě doporučuji přečíst další díly, nejlepší je , dle mého názoru, pátý a třetí díl.
    Malý princ mi leží v knohivně od Vánoc a moc se na něj těším. Četla jsemjako malá a určitě na to teď budu mít jiný názor ;)
    mojekrutovlada.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Směšné lásky jsem zvědavá a doufám, že se mi podaří přečíst o zbylé díly HP. :)

      Vymazat
  6. Máš můj obdiv, že jsi přečetla Harryho Pottera! A držím palce, aby se ti podařilo přečíst i ostatní díly :)) Chápu, že Malý princ nesedne každému, ale pro mě je to jedna z nejkrásnějších knížek :)
    A jinak Romeo a Julie je taková klasika, ale musíš mít na styl, jakým píše Shakespear náladu, rozohodně to není autor, kterého bych si jen tak přečetla.. ale když se začtu, nemůžu se od něj odtrhnout, možná i proto mám doma sbírku jeho kamedií a tragédií :D Máj se mi moc nelíbil, přijde mi, že to je strašně přeceňovaný dílo kvůli pár veršům.. když už něco od Máchy, tak Márinku :) Kytice je taky náročná, ale dá se.. je fajn, že tam je jakoby víc těch příběhů, sice jsou některý na mě až moc drsný, ale pořád je to pro mě míň děsivý jak Jáma a kyvadlo, ale takový je už holt styl Poa.. Ale docela se mi od něj líbila Vražda v ulici Morgue, nebo Havran :) Obraz Doriana Graye už nikdy více :D Myšlenka sice dobrá, ale byl to boj to dočíst :D Revizor je moc fajn, taková oddychovka, jen v těch jménech jsem měla vždycky při čtení zmatek, Petr a Lucie je nádherná knížka, kratší, lehká na čtení, sice tragický konec, ale tak nějak mi k té knížce sedí. R.U.R. se mi taky moc líbilo, ale v mém okolí jsem byla asi jediná :D ..každopádně pokud máš na výběr, doporučuju určitě Matku :) Smrt krásných srnců jsem taky četla a jde to, ale znovu už bych si to dobrovolně nepřečetla, Hrabalův styl psaní mi vůbec nesedl, takže zkus a uvidíš :) Naopak miluju Kunderu, určitě si od něj přečti i Žert ♥ A Báječná léta pod psa jsou pro mě už taky taková klasika.. Rozhodně je to jedno z těch lepší děl od Viewegha ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty máš můj obdiv zase za takovou Shakespearovskou sbírku! :) Jámu a kyvadlo a Obraz Doriana Graye jsem si včera vypůjčila a jsem zvědavá, jaký na to budu mít názor! Jinak Máj taky není můj šálek kávy. Moc děkuji za tipy Domčo ♥

      Vymazat
  7. za mňa klasiky-Romeo a Julia, a obraz Doriana Graye, toto bola pre mňa časť z povinnej literatúry na VŠ, a bavili ma, a napr, ja som si vždy chcela prečítať Peter a Lucia :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som Malého princa čítala pred necelým pol rokom a priznám sa, že som od toho čakala viac. Neviem čo si mám o tom myslieť, jediné, čo sa mi na tom páčilo, bola myšlienka s hadom a slonom.

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  9. Taky bych si měla udělat čas na čtení knížek. Němá barikáda nezaujala ani mě a z tvého seznamu bych zkusila přečíst Báječná léta pod psa. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  10. Malý princ je neskutočne krásne dielo. Teším sa aj na filmové spracovanie ♥

    random questions about me

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na filmové zpracování jsem také zvědavá, možná mě více zaujme :)

      Vymazat

Blogger Template by DanyČuks