neděle 21. června 2015

Sunday's chat│Trenčianský hrad

Ahojky krásky, jak trávíte víkend? Já jsem včerejší odpoledne strávila s mamkou a jejím přítelem v Trenčíně na hradě a v tomhle článku bych vám ráda sdělila své dojmy. Trenčín nemáme vůbec z ruky, jsme tam za 45 min. autem a tak je zvláštní, že jsem tam na hradě byla pouze jednou, když jsem byla malá. Včera jsem však tuto chybu napravila a i když nejsem typ, co rád chodí po hradech a zámcích, tentokrát jsem si to opravdu užila! 



Hrad je možné prohlédnout si buď to v malém nebo velkém okruhu. Po určité době se malý okruh odpojí od velkého. Musím říct, že většina lidí, co tam byla měla okruh velký a osobně si myslím, že ten malý opravdu není zas tak zajímavý. Malý okruh trvá cca 30min. a velký 1h.30min., my jsme tam byli poněkud déle, protože náš průvodce, jak sám řekl, se moc rád vykecává. Ale nebojte se, nejednalo se o nudnou prohlídku jako na některých hradech, pan průvodce nás zapojoval do diskuze a mnohdy jsme se opravdu pobavili. Na hradě jsou k vidění i nějaké kostry a zajímavé obrazy. Na nádvoří je potom představení dravců, někdy pořádají také nějaké hrané představení. Hodně mě zaujala expozice "draci a drakobijci", která 100% nadchne malé děti, pro které by byla téměř 2 hodinová prohlídka hradu utrpení. 
Cestou z hradu jsme se už zastavili jen na náměstí na něco dobrého k pití a cestou domů v restauraci na večeři, kde jsem si dala své snad oblíbené jídlo - kuřecí maso, hranolky, nivová omáčka - tohle bych mohla jíst pořád. Nakonec jsme se ještě zastavili v Tescu nakoupit nějaké potraviny a já jsem opět neodolala a koupila si v F&F krásné botičky (určitě je uvidíte v outfitu). 









Jak si víkend užíváte vy? Navštěvujete rádi hrady a zámky? 


7 komentářů:

  1. Miluji hrady a zámky.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/giveaway-2-v-1.html

    OdpovědětVymazat
  2. Nice post as always! Kisses!

    http://itsmetijana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to tam moc krásně! Já mám hrady a zámky moc ráda :) A ty draci jsou parádní, někteří mi spíše připomínali přerostlé netopýry :D
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  4. bývam neďaleko od Trenčína a na hrade som bola naposledy ako malá, ale teraz sa tam chystáme znovu :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee, tak tam by se mi líbilo. Já jsem zase opak a miluji zámky a hrady. :-) Hrozně mě láká historie. :-) Nivovou omáčku bych taky mohla jíst stále. Pěkný článek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by DanyČuks