pondělí 15. června 2015

Sunday's chat│ZOO

Čauko kočky, dneska tu pro vás mám opět trochu oddychový článek a víte co? Všimla jsem si, že poslední dobou publikuji celkem hodně článků o tom, co jsem dělala v neděli a tak jsem se rozhodla založit takovou malou rubriku nebo společný název pro tyto články a to bude Sunday's chat! Ano, jistě, dnes je pondělí, ale některý měsíc mi vyjde napsat články v pondělí a jiný zase v neděli, tak doufám, že to omluvíte. 

Jak jste z názvu jistě poznali nedělní dopoledne jsem s rodinou strávila v ZOO Lešná ve Zlíně. Tuto zoologickou zahradu mám opravdu moc ráda a ne jenom proto, že ji máme blízko necelou hodinu. Pokaždé, když do ZOO přijedu je vybudovaná nějaká nová expozice nebo je pozměněná nějaká maličkost, což puntičkáři jako já jistě ocení. Vstupné do ZOO není vůbec drahé a za takovou nádheru co tam uvidíte to určitě stojí. Dnes jsem poprvé navštívila expozici rejnoků, kde si je můžete také pohladit - pecka nemyslíte? Já bych řekla že jo!
Mezi mé oblíbené zvířata a expozice ve Zlínské ZOO patří rozhodně supi, ooobří výři, hyeny, surikaty a spoousty dalších. Líbí se mi také nově upravený výběh lvů s novým lvím samcem, který ještě nemá narostlou hřívu, takže vypadá opravdu rozkošně. ☺ 
Rozhodně vám musí sdělit mé nadšení z ledové tříště v palmičce! Ano, vím, že v 17 letech bych měla mít trochu rozumu a nekupovat si cokoliv v palmě, ale tohle je prostě tak boží, že jsem to musela mít. Jinak jsme poobědvali v ZOO poblíž motýlí louky a výběhu tygrů v areálu "restaurací" a průlezek, klouzaček a podobných věcí pro děti. Dali jsme si pizzu, která musím říct byla celkem dobrá, takže pokud půjdete do Lešné, určitě ji zkuste. 


Tahle opička byla prostě boží, když jsem se však pokoušela o bližší fotku jedna holčička prošla kolem a opička mi odskočila ze záběru. Vyskočila na vrchol lanového zábradlí a tam seděla, když jsem šla kolem opravdu zajímavě si mě prohlížela a jak jsem si prohlížela já jí tak jsem si málem ani nevšimla lenochoda pověšeného na lanech mostu. Akčně jsem oznámila mamce, že jde kolem lenochoda, protože si ho také nevšimla a je paradoxní, že když jdeme po mostě, díváme se před sebe nebo nahoru nikoli vedle sebe nebo dolu, alespoň u nás to tak funguje. 







 Co se mi hodně líbilo byl krátký dokument, který byl promítán u výběhu nosorožců o tom jak za chvíli vyhynou a také možnost podpořit je finanční částkou (což jsem samozřejmě udělala). Jelikož jsem velký milovník zvířat a zrovna nedávno jsem četla článek o tom, jak jsou nosorožci loveni kvůli rohům a následně umírají. Četla jsem o jednom druhu nosorožců (omlouvám se už nevím o jakého přesně šlo), kde je na světě poslední samec, který již několik let žije v doprovodu stráží se samopaly a ti každého, kdo se k nosorožci přiblíží mají povolení zastřelit. Tomuto nosorožci dokonce uřezali jeho roh, aby to pytláky nelákalo. Myslím si, že tato problematika s možností vyhynutí některých druhů zvířat je velmi závažná a tak doufám, že vás tato část článku alespoň trochu zaujala. 


Možná jste čekali více fotek, ale moc jsem nefotila a to hlavně proto, že jsem si chtěla výlet s rodinou užít a ne fotit každé zvíře. Nezoufejte však, 26. června totiž Zlínskou ZOO navštívím znovu se svou třídou, tak nafotím více fotek a popřípadě vám je zde ukážu. Pokud byste se chtěli o ZOO dozvědět více určitě mrkněte na jejich super přehledné stránky

Doufám, že se vám dnešní článek líbil a určitě mi napište jaká zvířata máte rádi vy a co si myslíte o tom, že nosorožci (nebo jiné druhy zvířat) během několika následujících let mohou vyhynout? 

5 komentářů:

  1. Krása, Zoo Zlín je nádherná také jsme tam z manželem byly :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, já v zoo už nebyla strašně dlouho. Nejraději se chodím dívat na všechno kromě hadů a pavouků.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky :)
    Lešná je prostě klasika .)

    Blond LADY

    OdpovědětVymazat
  4. Waw such a cool post! I really love this photos, good job!

    My blog - > Check my last outfit HERE

    FOLOOW ME VIA GFC
    ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by DanyČuks